Nuohous Ristijärven ja Paltamon alueilla omakotitaloihin ja mökkeihin

Pyydä tarjous!

Nuohousliike Oikarinen on aloittanut toimintansa jo vuonna 1994. Tarjoan monipuolista nuohousta yksityisasiakkaiden ja kiinteistöjen tarpeisiin Ristijärven ja Paltamon seudulla.


Nuohooja toimii parhaimmillaan kiinteistön paloturvallisuuden varmistajana sekä asiantuntijana. Kun huolehdit kotisi tai mökkisi asianmukaisesta nuohousvälistä, ovat talosi turvallisuus ja viihtyvyys hyvissä kantimissa.

Tilaa nuohous

Kutsu nuohooja säännöllisesti paikalle

Suomalaisissa rakennuksissa tunnustetaan olevan yleisesti hyvä paloturvallisuustaso, sillä tulisijoista ja savuhormeista aiheutuneet palovahingot on pystytty säännöllisellä nuohouksella ehkäisemään tehokkaasti jo kautta aikojen.


Nuohousta koskeva sääntely muuttui alkuvuodesta 2019 ja koko maassa siirryttiin nuohouspalvelujen vapaaseen tarjontaan. Kotien ja mökkien omistajien velvoitteet eivät muuttuneet, ja rakennuksen omistajan tai haltijan tulisi huolehtia säännöllisen nuohouksen toteutumisesta. Pääasiallisesti yksityisessä käytössä olevan vapaa-ajan asunnon sekä sen saunan tulisijat ja hormit tulisi nuohota noin kolmen vuoden välein ja kotina toimivan asunnon noin vuoden välein.


Rakennuksen omistajana voit luottaa nuohoustöissäni turvallisuusosaamiseeni sekä huolelliseen työn jälkeen. Sinun osaksesi jää vain esteettömän kulun varmistaminen nuohouspaikalle yhdessä sovittuna ajankohtana.

Nuohoustyön tilaus ja eteneminen

Kun tilaat palvelun, sovimme yhdessä, mitkä kotisi tai mökkisi tulisijat tai hormit vaativat nuohousta. Saavun paikalle ja tuon mukana tarvittavat työvälineet. Savuhormin nuohoamisen jälkeen poistan myös nuohouksesta kertyneen tuhkan ja jätteet ja varmistan, ettei jälkeen jää paloa aiheuttavia jäänteitä. Tarkistan työskennellessäni myös tulisijojen, tikkaiden, nuohoustelineiden ja savuhormien mahdolliset puutteet ja ilmoitan niistä työn tilaajalle.


Saat aina tekemästäni nuohouksesta todistuksen, josta ilmenee työn laajuus sekä mahdollisesti löytyneet viat tai puutteet. Opastan sinua myös mielelläni tulisijan oikeanlaisessa käytössä, mikäli vinkkejä tarvitset. Vastaan mielelläni tiedusteluihin vaadittavia nuohoustöitä koskien. Palveluaikani ovat joustavat, joten saamme varmasti sovittua sopivan ajankohdan sinun toiveidesi mukaan. Ammattitaitoinen, turvallinen ja tarkka nuohous Ristijärvellä ja Paltamon alueella – sen tarjoaa Nuohousliike Oikarinen!